måndag, april 16, 2007

En öppen fråga


Jag råkade gå in i växthuset i Botaniska trädgården, där de har både det ena och det andra till försäljning, och kom hem med diverse små plantor; alla fetbladiga. Hur tar man hand om sådana? Vad behöver de för jord? Hur ofta ska de vattnas?

Mamma, hjälp...?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Mamma ilar till hjälp.
Fetbladiga växter ska inte ha så mkt vatten. Antagligen växer dom på ganska sandig jord i naturen. Om dom gulnar får dom antagligen för mkt vatten. Om dom skrumpnar - för lite. Men dom är väl fetbladiga just för att kunna lagra vatten till bistra tider.
Fina varom i alla fall!
puss
mamma

Karin sa...

Tack mamman!
Bilden är tagen från nätet nånstans, har inte fotat mina egna. Men det är såna jag har, fyra sorter. Har varit på Salvos idag och köpt gamla buckliga kastruller som jag ska plantera dem i. Men du, det ska inte vara vanlig plantjord va? Snarare sand och grejer alltså?
Puss dottern

Anonym sa...

kajn kajin!
kolla in http://www.asfaltsblomman.net där finns en massa ekologiska länkar hur man odlar eko och reko och annat skoj. tips i fetbladiga växter tider!

Allt är mycket bra i mitt liv och här där jag sitter med en folle och chillar, lyssnar på Grounation-plattan (rastafari-gathering med mycket sväng i och fetjusta texter) hemma i Tensta. Annars då vackra kvinna? Vad har du att förtälja mig? Jag saknar dig!

Hälsa Darren och ha det underbart!
Puss!

Anonym sa...

Hej lillan,
egentligen vet jag ju inte om dom ska ha sandig jord, men det verkar rimligt. Kanske inte är så noga....
puss
mamman

Unknown sa...

Jo, de ska ha sandig jord ! Man kan blanda hälften vanlig jord, hälften sand, eller köpa s k kaktusjord. Brukar finnas i blomsteraffärer o dyl. De är ganska tacksamma och lättskötta. Fast inte HELT odödliga ...

Karin sa...

Tack för tipsen, alla! Men Alex, jag såg allt dina halvdöda novemberkaktusar hemma i årsta, kan jag lita på dina råd i denna fråga..? ;)

(PS. Jag har dessutom varit inne och läst på diskussionsforum, om fetbladiga växter, på nätet. Spjutspetskunskap i tell ya!)

Unknown sa...

ja alltså, jag VET hur de ska skötas, men jag bryr mig inte. mina får för lite vatten. nästan inget, faktiskt. ändå överlever de, men de är ju helt klart inte pigga ...